Traumasensitief opvoeden
Steeds meer wordt duidelijk dat een deel van de kinderen te maken heeft gekregen met ervaringen die trauma kunnen veroorzaken. Dit heeft gevolgen voor het gedrag en de ontwikkeling van je kind. Zij ervaren hun wereld als niet voldoende veilig en hebben te maken met een hoog stressniveau.
Herken je dit als (pleeg)ouder bij jouw kind?

In de 2-daagse training Traumasensitief opvoeden gaan we stap voor stap onderzoeken wat trauma is. Hoe herken je trauma aan het gedrag wat je ziet bij je kind? Wat gaat jou als ouder én je kind helpen om hier mee om te gaan? 
In de training helpen we ouders van een getraumatiseerd kind door handvatten te bieden bij het begrijpen van gedrag en het aansluiten bij de behoeften van je kind.

Na het volgen van de training is er een basis om vanuit kennis over trauma signalen in het gedrag van je kind te herkennen. Je hebt inzichten gekregen in hoe je voldoende veiligheid kunt bieden, zodat er ruimte kan ontstaan voor herstel en ontwikkeling.

En dan het praktische deel.

  • De training omvat 2 dagen van 9.30 tot 17.00 uur.
  • Je bent welkom op onze mooie locatie aan de Thames 9, 3144 DG Maassluis.
  • We trainen met  kleine groepen van maximaal 8 deelnemers waarbij de training wordt gegeven door 2 ervaren trainers. 
  • We starten vanaf 9.15 uur met een inloop met kofie en/of thee. Voor de lunch wordt gezorgd.
  • Tijdens de training is er volop ruimte voor eigen inbreng door de deelnemers. 
  • Wij zorgen voor genoeg afwisseling door de theorie te combineren met stukjes film, oefeningen en verhalen.

Deze training voor (pleeg)ouders valt onder het aanbod van specialistische jeugdhulp. Voor toegang tot ons aanbod verwijzen wij je naar het wijkteam van de gemeente.

Ouders over Zorg Andersom