Duidelijk en zo


Lekker congruent zijn.

Dat is wat ze willen leren.
Want natuurlijk willen ze duidelijk zijn voor hun kind!

We zijn met 7 ouders van kinderen met autisme onderweg in 2e dag van de oudertraining.
We nemen ze mee in het hoe dan leren de zorg voor hun kinderen en de stress die zij ervaren anders vast te gaan houden. Ja dat, niks loslaten en wel de wens, als het kan, uit de stand van 24/7 zorgen.

Deze ouders, wat een prachtige groep. Met wortels van Portugal tot de VS, met thuiszitters, getrouwd en alleenstaand, met 1 tot 6 kinderen, én met één grote gemeenschappelijke deler. Dat het anders gaat bij hen thuis.

Ze lachen bij de beelden van Virginia Satir over wat congruent zijn is. En dan volgt het delen is helen. Hoe kwetsbaar en bereid  zijn zij, om anders te kijken naar wat duidelijk zijn is. Hier en daar valt een kwartje, bij een andere ouder valt een hele piekenbuis aan inzichten.

Er is geen kant en klaar recept voor hen. Wel kunnen ze leren in de training om te onderzoeken waar zij zelf naar verlangden als kind, wat hun plek is in hun gezin en waar ze vandaan komen. Leren oké te zijn met zichzelf en met het blijven oefenen in luisteren, ervaren hoe regie nemen voelt vanuit verbinding met hun kinderen. Na de vakantie op naar de 3e dag. Met tot dan genoeg tijd voor het besef van bewust zijn dat we allemaal net mensen zijn en niet-congruent zijn er gewoon altijd zal zijn. En dat, gelukkig is dat dan ook oké!

Ouders over Zorg Andersom