Aanbod samenwerking


Voor jeugd- en gezinsprofessionals en scholen heeft Zorg Andersom een breed aanbod voor ondersteuning hoe om te gaan met autisme in een gezin en in het onderwijs.

Kennisoverdracht

Autisme is voor iedereen anders. Kennis van wat autisme is helpt in je contact met de kinderen en ouders. De communicatie verloopt soepeler, er is meer begrip. Voor professionals die werkzaam zijn in het onderwijs en jeugdhulp verzorgt Zorg Andersom maatwerk om kennis over te dragen. Meer begrip helpt jou in je professionalisering  bij het ondersteunen van mensen met autisme. Wij kunnen de schakel zijn om preventief vanuit onze expertise bij te dragen aan het verbreden van kennis. Het delen van onze kennis over autisme is samen werken aan een autisme-vriendelijke benadering.

We kunnen dit doen op aanvraag van een maatwerk workshop, lezing of cursus. 

Training en samenwerking rondom autisme in het gezin

Voor jeugd- en gezinsprofessionals en scholen biedt Zorg Andersom naast de 2-daagse training ‘Samenwerken met ouders’  ook maatwerk als het gaat om het delen van kennis over samenwerken met ouders en autisme in het gezin. Waar het gaat om kansen om de kwaliteit en het effect van hulp rondom gezinnen te verbeteren, delen wij graag onze expertise en staan wij open voor leren van elkaar.

Ouders over Zorg Andersom